22 marca odbędzie się Wielkanocna edycja Bielskiej Kuchni Społecznej
Tym razem na stołach w Klubokawiarni Aquarium zagoszczą tradycyjne potrawy wielkanocne w lżejszej, roślinnej wersji. Vege Inicjatywa zachęca jednak do przygotowania własnych, wegańskich przekąsek i przyniesienia ich na wydarzenie.
Gośćmi wielkanocnej edycji Bielskiej Kuchni Społecznej będzie Magdalena i Piotr Kiedziuch, którzy poprowadzą mały pokaz przygotowania roślinnych kremówek, połączony z ich degustacją. Oprócz nich pojawią się również przedstawiciele Zielonego Talerza, pierwszej wegańskiej cukierni w Polsce.
Kuchnia społeczna ma charakter otwarty. Uczestnicy przynoszą przygotowane potrawy lub płacą 10 zł i mogą kosztować wszystkich przyniesionych potraw.
Kopiowanie materiałów dozwolone pod warunkiem podania źródła: www.super-nowa.pl